top of page

Info

Näyttökuva 2024-1-20 kello 23.52.43.png

Osuuskunta Kulttuurivaltakunta on perustettu vuonna 2012 edistämään soveltavaa teatteria ja kehittämään teatteri-ilmaisunohjaajien työskentelyedellytyksiä. Osuuskunnan ylläpitämä Teatteri Valtakunta (ent. Teatteri Mundo) on toiminut edelläkävijänä soveltavan teatterin alalla, sillä Turun alueella tai koko Suomessa ei ole aiemmin toiminut soveltavalle teatterille omistettua ammattinäyttämöä.

Kulttuurivaltakunta kokoaa yhteen soveltavan teatterin ammattilaiset ja mahdollistaa yhteisöllisten menetelmien kehittämisen ja toteuttamisen. Taiteellinen toiminta toteutuu nomadimaisena, laajan yhteistyökumppaniverkoston kanssa.

Kopio tiedostosta Kuva3.jpg

Toiminta

Kulttuurivaltakunta osk on eri taiteenalojen ammattilaisista koostuva työosuuskunta, jonka toiminta-ajatuksena on laajasti hyvinvoinnin luominen taiteen ja kulttuurin keinoin. Osuuskunnan toiminta on painottunut soveltavaan taiteeseen, teatteriin ja draamaan.
 
Me Kulttuurivaltakunnassa uskomme taiteen uudistavaan voimaan, niin yksilötasolla kuin laajemmin koko yhteiskunnassa. Meille taide ja kulttuuri ovat tärkeä osa ihmisyyttä. Jokainen ihminen on luova. Kulttuurivaltakunnan tavoitteena on, että luovuus olisi kaikille jokapäiväinen voimavara.

Kulttuurivaltakunta toimii Turussa, mutta vaikutamme myös muualla Turun ja Helsingin seuduilla. Toimintaamme ovat tukeneet muun muassa Taiteen edistämiskeskus, Suomen Kulttuurirahasto ja Turun Teatterisäätiö rs.

Historia

2024-

Kulttuurivaltakunta
Nomaditeatteri

Kulttuurivaltakunnan ylläpitämä Teatteri Valtakunta jatkaa toimintaansa nomaditeatterina, erilaisten yhteistyökumppanien kanssa. Osuuskunta ylläpitää myös jäsenistön käytössä olevia harjoitustiloja Linnankadulla.

2022-2023

Teatteri Valtakunta
Taiteen talo

Taiteen talon tiloissa esteettömissä tiloissa nähtiin ohjelmistoa niin aikuisille kuin lapsillekin.

2018-2022

Teatteri Mundo
Uudenmaankatu

Kulttuurivaltakunta osk jatkoi legendaarisen Teatteri Mundon jalanjäljissä Uudenmaankadulla Turussa. Tunnelmallisessa puutalomiljöössä ja huoneteatterissa nähtiin lukuisia ensi-iltoja ja vierailuesityksiä.

Jäsenet

Kulttuurivaltakunnassa on monialaisia kulttuurin ammattilaisia. Haluatko löytää tekijän luovalle työlle tai kehittää yhteisöäsi taiteen keinoin? Taidelähtöisillä menetelmillä voidaan luoda uutta, rikkoa raja-aitoja sekä rakentaa yhteisöllisyyttä. 


Täällä voit tutustua kulttuurivaltakuntalaisiin ja osaamiseemme. Ota rohkeasti yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tai haluat tilata palveluitamme. Ideat ja uudet ajatukset ovat aina tervetulleita Kulttuurivaltakuntaan!

Haluatko liittyä jäseneksi? 
Tarjoamme kulttuurialan ammattitoimijoille innostavan työyhteisön, joka tukee toiminnallaan jäsentensä mahdollisuuksia työskennellä taiteen ja kulttuurin parissa.
Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Hallitus

Kulttuurivaltakunta osk hallitus vuonna 2024:

Veera Alaverronen (puheenjohtaja)
Paul Damade
Kaisa Kauppinen
Tuulia Lindholm
Heini Vahtera

Hallitukseen saa yhteyden osoitteesta kulttuurivaltakunta@gmail.com

Toiminnan arvot

Kulttuurivaltakunnan toiminta perustuu yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden periaatteisiin.

Yhdenvertaisuus

Kaikkia toimintaan osallistuvia, yhteistyökumppaneita ja yleisön jäseniä kohdellaan reilusti, kunnioittavasti ja syrjimättä.

Antirasismi ja syrjinnän vastaisuus

Sitoudumme aktiiviseen moninaisuuden, yhdenvertaisuuden ja antirasismin edistämiseen.

Turvallisemmat tilat

Toiminnassamme on nollatoleranssi rasismille ja syrjinnälle.

Tukijat

Turku_Abo_300ppi_viiva_black.png
logo2.png
bottom of page